Руки геть від ТВі!

Податкова кошмарить ТВi! Тут пряма трансляція.
Збираються вилучати документи. Княжицького хочуть закрити. Потрібна інформаційна підтримка.

Рот закрити не давай!
РУКИ ГЕТЬ ВІД ТВі!

4 коментарі

Святослав Вишинський
Відео «Української правди»:

Святослав Вишинський
«Проти мене порушено кримінальну справу. Зробив це старший слідчий ВРКС СУ ДПС у місті Києві, капітан податкової міліції Б.О. Трачук. Український уряд винен нашому телеканалу кошти. Уряд повинен нам повернути гроші, які ми у вигляді податку на додану вартість сплатили українській державі. Прем'єр-міністр регулярно розповідає, що держава успішно всім вертає ПДВ. Нам не повернули. Окрім того ще й порушили проти мене особисто кримінальну справу за те, що нам винні.

До того як я дізнався про порушення цієї справи, мені зателефонували з районної поліклініки за місцем моєї реєстрації і повідомили, що туди приходили податкові інспектори з вимогою надати їм мою медичну картку. Таке, як правило, роблять перед тим, як хочуть ув'язнити людину з метою, щоб громадянин не звертався до лікарів, бо нібито немає для цього причин. Відповідальність за порушення статтею, яка мені інкримінується передбачає не позбавлення волі, а штраф у вигляді майже півмільйона гривень та конфіскацію майна. Але прихід податківців у поліклініку свідчить про те, що можливо, проти мене порушена і інша справа, що передбачає інший запобіжний захід».

(Микола Княжицький, «Українська правда», 17 липня 2012)
Святослав Вишинський
«В країні може зникнути останній телеканал — ТВі, в ефірі якого глядачі ще можуть бачити критичну точку зору щодо подій в країні і новини якого незалежні експерти називають найбільш збалансованими. <...> Лише впродовж серпня більше 60 кабельних компаній вимкнули ТВі зі своїх пакетів. Щоденно тисячі людей в різних містах та селах країни втрачають можливість бачити ТВі в ефірі. З 5 вересня найбільший кабельний оператор України «Воля-кабель» має намір перевести ТВі з популярного базового пакету у дорогий розширений пакет, який є доступним лише для більш заможної третини користувачів цього кабелю. Після рішення «Волі» понад двох третин глядачів каналу не отримає важливої для себе інформації. <...>… Вперта системність неправового переслідування та відключення від кабельних мереж каналу ТВі свідчить лише про одне: це спрямовується з одного впливового центру та керується одним режисером, якого не можуть не послухатися кабельні оператори, навіть такі зазвичай самостійні як «Воля-кабель». За цим стоїть цілеспрямована політика обмеження вільного руху інформації в телепросторі України, знищення інформаційного плюралізму та остаточної зачистки телепростору країни від критики на адресу влади». (Заява представників громадянського суспільства в Україні напередодні відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу — 19-го Всесвітнього форуму редакторів. Збір підписів триває)
Святослав Вишинський
«Одне з найпопулярніших українських онлайн видань LB.UA припинило <...> свою роботу. При заході на сайт користувачі бачать лише одне зображення...» «На зображенні – голова адміністрації президента Сергій Льовочкін, заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, віце-прем’єр Валерій Хорошковський та радник президента з правових питань Андрій Портнов». («Watcher», 18 липня 2012)



«Тут багато людей чомусь раптом почали засуджувати Соню Кошкіну і виправдовувати тих, кого вона звинувачує у знищенні сайту. Розкажу про свої враження від цієї справи. Спочатку, коли Соня з-за кордону розповіла про загрози, я злякався. Згодом, коли прокуратура заявила, що справу не порушено, мені здалося, що Соня блефує і бере участь у якійсь політичній грі. На засіданні комітету з питань засобів масової інформації Верховної Ради після розмови з Володимиром Ландиком та виступом працівників прокуратури я зрозумів, що справі дано хід і Соні та її колегам загрожує серйозна небезпека».

«Можливо, дійсно діють якісь їхні політичні конкуренти всередині влади. Але хіба винна в цьому Соня, і хіба виправдовує це українську владу? Соні справді загрожувала небезпека. І хто знає, чи лише небезпека арешту… Трагедія полягає в тому, що влада може ініціювати незаконні порушення справ, використовувати силові органи для зведення рахунків чи то з опонентами чи то між собою, робити громадян заручниками власного беззаконня. Кучмівська епоха на жаль продовжується, лише стає все карикатурнішою».

(Микола Княжицький, генеральний директор телеканалу TBi)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте