Після батлу

Давно стихли залпи політтехнологічної артилерії. Довгоочікуваний «політтехнологічний батл» завершився беззаперечною перемогою… буковинської школи політичних технологій.

Рівень заходу, який я мав честь модерувати, якщо і кульгав на початку, то під кінець набрав такого ходу, що потоки креативу не можливо було спинити до дев'ятої вечора. Передвиборчий спектакль досі тримає в напрузі і змушує знову і знову повертатися до найбільш хвилюючих моментів.

Особливо вдячний «Автографу» та Володі Карагяуру, який організував не лише сам захід, але й чудовий сюрприз, запросивши у жюрі моїх любих подруг і колег, київських політтехнологів - Світлану Кушнір та Ірину Гладуняк, які перетворили наш батл на справу честі та престижу.

Присутність у жюрі Каспрука Миколи Степановича та Юрійчука Юрія Андрійовича допомогли об'ємніше поглянути на проекти команд з точки зору політика та політолога. А ще, у нас був чудовий рефері — Альберт Комарі.

Я дуже вдячний командам Jam та World Lord Media за професійний підхід до справи.
Медіа-стратія та запропоновані Захаром Подкидишевим ходи нагадали кампанії 90-х років в РФ та ранніх нульових в Україні. Не дарма Кучма сказав, що "все обнулилося". Здатність гнучко реагувати на дії суперника та використовувати потенціал, закладений у ситуації викликали у мене повагу.
Особливо хочу відмітити гнучкість стратегії команди Jam, яка, попри зовнішню негнучкість її основного автора Михайла Шморгуна, могла б бути адаптована до багатьох кампаній, що вкотре доводить — імідж ніщо, спрага — все. :) Неможливо оминути увагою роботу Вадима Міського, з легкої руки якого ми могли насолоджуватися естетичною візуалізацією стратегії команди. Не дарма їздив на Moscow PR Week 2012. Взагалі, команда Джем підійшла до задачі проектно, в чому очевидна заслуга мого друга та колишнього студента Віталія Шарлая
 
Сказати, було цікаво — не сказати нічого. Гадаю, якби не мовний бар'єр, спостереженням за чернівецькими політтехнологічними баталіями не понехтували б і наші з Веронікою московські друзі, отці політичного консалтингу на теренах СНД.

Батл зібрав дуже якісну глядацьку аудиторію. Були присутні випускники Школи Практичної Аналітики та відомі персони нашого краю, зокрема, нас відвідали доцент каф. політології та державного управління Кандюк Олексій Богданович, лідер ВО «Свобода» в Чернівецькій області Назар Горук, отець-засновник ВКурсі Свят Вишинський, та інші хороші люди, зокрема — моя мама — Круглашова Наталі.

Дякую Вам всім! Нехай живе демократія.

Сподіваюсь, місцевий політикум не прогавить можливості скористатися послугами місцевих спеціалістів, у яких станом на сьогодні і так не бракує пропозицій.

4 коментарі

Михайло Шморгун
Для повноти картини з Нашої сторони, варто сказати про Олєга Мемеха і Джорджа Боднараша. Олег — кращий візуаліст і крієйтер з яким доводилось працювати… Мало хто знає, але саме його креативні розробки «майорять» просторами бордів Східної України, а за 7 кампаній, що ми з ним пропрацювали був лиш один прокол… (на одному з флаєрів, ми «запршували» від імені Кандидата виборців на дільниці). Джордж — аналітик від Бога, знає більше ніж говорить…
Наташа Борісова
Батл був дійсно цікавим, креативним та «гарячим»=) Добре, що обійшлося без крові… Можливо, в майбутньому, проведення таких заходів у нашому місті стане хорошою тадицією)
Захар Подкидишев
«Добре, що обійшлося без крові…» — хнык… А кто-то надеялся, что после оглашения результатов файта участники команд начнут грызть друг другу глотки и бросаться один в одного стульями?..
Ірина Гладуняк
Дякую Володимиру за запрошення на батл! Андрію, ти — відмінний модератор! Командам та учасникам — подальших перемог та щедрих кандидатів!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте