"Свобода" проти Мера: Коментар Тягнибока

Оскільки триває політичне протистояння в нашому місті, я вирішив запитати Олега Тягнибока, з яким бачився на LvivSMCamp 2011 про те, чому «Свобода» долала ветоЧернівецького міського голови.
     Нижчеподана розшифровка інтерв’ю (запис жахливий, бо в коридорі шумно, тому деякі фрагменти випущено).
     Пряма мова. Без коментарів.
А.К: Прокоментуйте, будь-ласка, причини голосування Чернівецької «Свободи» за подолання вето міського голови. Бо відповідь представників вашої політичної сили на прес-клубі Вкурсі.ком видалась непереконливою.
Тягнибок: Все дуже просто. Протистояння між міським головою, який вже не вперше є міським головою та депутатським корпусом, протистояння на процедурному рівні, який стосується регламенту, тобто принципів роботи. Власне, той регламент, який пропонував Федорук він є абсолютно неприйнятним з багатьох позицій. Перше, з позиції (документу?), по-друге, з позиції необхідності нормальної роботи міської ради, третє – це, говорячи прагматично, можливість працювати депутатам міської ради. (Далі Тягнибок стверджує, що депутати «Свободи» не могли створювати фракцію).
Наступне. Федорук почав себе поводити досить нахабно останній період часу. Тому чернівецька свобода вирішила запитати виборців: чи варто голосувати, чи не варто? Протягом двох тижнів, по всіх Чернівцях були виставлені партійні намети «Свободи». … з Конкретними запитаннями, які були сформульовані щодо того, так званого регламенту, тобто правил внутрішньої роботи міської ради. мешканцям міста. Ми отримали підтвердження того, тої позиції, що треба голосувати за той регламент, який може задовольнити ФРАКЦІЮ ВО «Свободи» і мешканців міста Чернівці. Так і зробили. А те, що вже потім мало місце зміщення акцентів та перекручування фактів… Адже у Свободи тільки троє депутатів, а скільки депутатів Батьківщини та Нашої України голосувало? Але чомусь ніхто не говорить, що депутати і Наша Україна та БЮТ голосувала так само, як і регіонали.
А.К: Ну, про це теж говорилося…
Тягнибок: До речі, Федорук міг зустрітися з депутатами від Свободи. Більше того. Ми виставили намети. Прийшли представники міської ради і сказали, що за кожний намет треба заплатити, як за форму малої архітектури. Міський голова з нас хоче брати, бере плату за намети, чого не має права робити. Міський голова не створює фракцію згідно регламенту. Міський голова фактично обмежує діяльність депутатів від Свободи. (…) І він після цього хоче, щоб ми за нього голосували? І це ніяк не пов’язано з тим, що за цю позицію голосували представники Партії Регіонів. Чи це би було у Львові, чи у Франківську, чи в Тернополі, ми би голосували, як проголосували наші депутати з Чернівців.
А.К: Як буде діяти «Свобода», коли міський голова запропонує кандидатів до виконкому, міськрада їх не підтримає і пріоритет висування перейде до депутатів? Як тоді виробляти депутатам спільну волю щодо кандидатів виконкому, і чи спитають тоді «Свободу» у Чернівцях ті ж самі регіонали, яким треба буде вже половину (голосів)?
Тягнибок: Ми будемо виходити абсолютно ситуативно з цієї ситуації. Ми ж взагалі виступаємо як проти мера так і проти Регіонів. Це зрозуміло. Скажіть будь-ласка, чому ми маємо підтримувати лінію мера, якщо це є колишній комуняка, людина, яка займала передові позиції в компартії в Чернівцях, був одним з лідерів комсомолу, кадровий офіцер КДБ. Назвіть мені хоч одну причину… бо конфліктує з Партією Регіонів? Чекайте, але ж ми є третьою стороною! Чому нас мають ставити в позицію, що ми або за А або за Б? … Ми готуємось до наступних виборів, і наша позиція є саме такою. Ми би голосували саме за такий регламент, саме за таку роботу міської ради. Адже на першому засіданні Свобода оголосила, що є в опозиції я до обласної вертикалі, так і до влади місцевої.

3 коментарі

Сергій Бостан
По-моєму Тягнибок абсолютно не володіє ситуацією в Чернівцях… Щось не видно зворотнього зв'язку в партії. Те що відбувається насправді й те, що коментується — різні речі.
Святослав Вишинський
Олег Тягнибок володіє всією необхідною внутрішньою інформацією — сумніватись у цьому не варто. Інша справа, що голова партії ВО «Свобода» не менш вправний у риториці. «Компартія, комсомол і кадри КДБ» як фінальні аргументи в будь-якій ситуації «вирішують» усе.
Галина Єреміца
Як на мене, позиція висловлена нечітко. І де ви бачили намети «Свободи» протягом 2-х тижнів? Опитування тривало 3 3 по 8 лютого 2011 року.Не личить лідеру не знати про це?
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте