Впритул: Олег Тягнибок

       З цим колоритним дядьком я зазнайомився, звісно ж, у Львові.
Лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» відвідав LvivSocialMediaCamp2011, щоб поділитися досвідом свого буття в соціальних медіа.
Я, як зазвичай, запізнився і Олег вже виступав. Мушу сказати, в житті він, як і більшість політиків, значно приємніший ніж на ТВ. Чи то аудиторія сприяла, чи настрій був гарний, але Тягнибок сприймався з симпатією. Хоча раніше, часто агресивний вираз його обличчя та манер спілкування на ТВ був мені не до душі.
Він розповідав, як приятель попросив поїхати за комп’ютером, який мав бути придбаний за 2000 рублів. На той час, молодий лікар не потребував компа, не бачив у ньому змісту. Але друг потребував, і залучив Тягнибока як тяглову силу. В 1990 комп’ютер був вагомим надбаннямв прямому сенсі.
А в інтернеті Тягнибок прописався лише в 2004. Хоча ще у 1998, будучи 29-річним, був обраним до ВРУ. Розповідав, як він та його ортодоксальний колега-свободівець по різному, але відчули вплив інтернету. А політика відчувати свій вплив — певно сильний драйв.
Почав з персонального сайту, а в соціальних мережах осів десь з 2007, за рішенням інформаційного відділу «Свободи». Спочатку був категорично проти: «які такі однокласники.ру чи Вконтакті.ру». Заявив, що в соц.мережах спілкується самостійно і ніби почервонів(хоча випередив запитання аудиторії, додавши, що кожне п’яте повідомлення адресоване до нього: «а це справді ви?») На каверзне запитання про кількість друзів на facebookвідповів вірно. 4680. Додав, що дуже боїться залежності від мережі, бо затягує…
Я помітив, що при бажанні його слова можна було б легко перекрутити, вирвавши з контексту, наприклад «я став черствим до несправедливості  щодо себе)» — з репліки про часом чорнушну діяльність його клонів в соціальних мережах, «як маніпулювати цим» тощо.
Він наголошував на важливій ролі інтернету, коли необхідно відбиватися від компромату. Радив реагувати оперативно. 
Говорив спокійно і водночас емоційно, ненав’язливо шукаючи контакту з аудиторією. Відчувалось, що він просто спілкується, жарти були вельми доречними. В цілому – досить затишний співбесідник, Олег справив на мене приємне враження.

Проте мушу сказати, що не всі учасники Lviv Social Media Camp 2011' погодились би зі мною. Зокрема, Олексій Тяжкий наводить інформацію про конфлікт з Українським Католицьким Університетом, про який згадувала і Леся Оробець, героїня наступного матеріалу.


PS: мені вдалося взяти офіційний коментар Тягнибока з приводу голосування депутатів ВО «Свободи» в Чернівецькій міській раді, що призело до подолання вето міського голови. Невдовзі опублікую на Вкурсі.
Андрій Круглашов

11 коментарів

Сергій Бостан
Андрію, мені складно, зрозуміти, що ти хотів цією заміткою сказати. Тому просив би прокоментувати. Ти мав на увазі те, що політики такі ж люди як й усі, чи участь політиків в соц. мережах, чи можливо причину голосування чернівецької «Свободи», однак її не вказав ))
Андрій Круглашов
Дякую Сергію, дякую що даєш можливість розшифрувати мій сумбурний допис :)
Як бачиш, це вже не перша замітка про політиків. В кожному разі я особисто бачився з політиком і мав змогу хай хоч трошки, але поспілкуватися. У Львові вдалося поспілкуватися з Тягнибоком.
Ти правий, я дійсно стараюсь концентруватися на людському вимірі.
До того ж, я не міг опустити тему соц.мереж, бо Тягнибок виступав з доповіддю «Соціальні медіа в житті політика»
І на останок, я вирішив взяти інтерв'ю щодо наших, місцевих проблем. Ти ж пам'ятаєш, як на прес-клубі хлопці від «Свободи» фактично не мали що сказати. Оскільки я ще не розшифрував інтерв'ю, доведеться зачекати.
Галина Дичковська
Мала змогу спілкуватися з «цим колоритним дядьком» впритул. Дивним чином доля звела нас в Луганську кілька років тому. Пряме спілкування, нажаль, не відповідає подальшій діяльності. Подвійні стандарти. Одні декларації, інші дії. Нажаль. Моя суб*єктивна думка.
Андрій Круглашов
Така поведінка властива багатьом політикам. Тому, хто багато говорить, ввижається, що він багато робить. Я теж інтуїтивно відчуваю, що певне він — не виключення. А інтуіція мене рідко підводить. Проте для політика важливим є здатність справляти враження. З цим завданням Тягнибок, як на мене, впорався непогано.
Галина Дичковська
«Для політика важливим є здатність справляти враження».Як на мене справляти враження — це важливо для артиста. А для політика — вміти організовувати людей на спільні і справжні дії.
Ігор Гамаль
А хіба є бажання діяти?
Галина Дичковська
:)))
це питання не до мене, до політика )))
Галина Єреміца
Цікаво почути офіційний коментар Тягнибока щодо голосування депутатів ВО «Свободи» в Чернівецькій міській раді разом з партією регіонів.
Андрій Круглашов
ну ок, зараз сяду розшифровувати запис :)
Галина Єреміца
Андрію, купи «Буковинську правду» за 23 лютого 2011 року — там є інформація про засідання прес-клубу з Федоруком. Є і фото.Читай.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте